Anette Adamsen

Spirituel Integrativ Krops-
& Psykoterapeut

Sletterhagevej, 25 1.th.
8240 Risskov
Tlf.: 22810388
E-mail: anlil@stofanet.dk

 

Åndedrætsterapi

Jeg tilbyder kun Åndedrætsterapi i forbindelse med et længere varende forløb hos mig, hvor samtale også indgår. Da denne terapiform ikke kan erstatte psykoterapi. Der er endvidere visse helbredsmæssige forbehold for deltagelse i holotropi.

Metoden er udviklet af den amerikanske psykiater og videnskabsmand Stanislav Grof – som siden 1956 har forsket i ændrede bevidsthedstilstande. Holotropisk åndedrætsterapi, bygger på intensiveret vejrtrækning, udvalgt musik (åbningsmusik, tranceinducerende musik, gennembruds musik, hjerte musik og meditativ musik) og målrettet kropsterapi. Gennem dette arbejde kan der skabes tilgang til bevidsthedslag, som ellers kan være svære at nå. Åndedrættet er måske det mest tilgængelige middel vi har til at føre os igennem vores forsvar og ned i de mere eller mindre ubevidste lag - for der at skabe forløsning af forsvar og pansre.

Selve sessionen: En åndedrætssession varer ca. 2,5-3 timer (inkl. 1/2 til en 1 times terapeutisk "samvær" efter selve åndedræts sessionen). Sessionen foregår på den måde, at du ligger trygt og godt på en madras pakket ind i tæpper og støttet af puder. Jeg starter session med at hjælpe dig i gang med det Holotropiske åndedræt. Under hele sessionen spiller jeg høj musik for at hjælpe dig dybere ind i dine processer. Jo mere du kan overgive dig til processen, jo mere kan du give plads for heling og vækst – dette kan opleves som øget selvværd, livsglæde, kreativitet og udvikling af ressourcer.

Jeg er under hele sessionen hos dig som sitter. Jeg vil gennem kropsterapi forstærke og støtte de proces fødsler, der er undervejs i dig. Gennem en forening af kropsterapi, massage, stræk og åndedrættet samt musikkens liv hjælper jeg dig dybere ind i både de indre og ydre processers udfoldelse. Enhver åndedræts session afsluttes altid med en 1/2-1 times terapeutisk "samvær". Det kan være en mulighed at benytte tegneterapi, mandalaer, symboler eller fortællinger.

Læs interview om hvordan jeg arbejder med åndedrætsterapi, udgivet i bladet Liv og Sjæl.